Кетъринг опаковки
Фирмата разполага и с кетъринг опаковки, подходящи за ресторанти, заведения за хранене, детски градини и кухни. Подправките са опаковани в газонепропускливо фолио, което съхранява аромата и вкусовите качествата на подправките, лесно е за съхранение и транспортиране.
Анасон
Анасонът е от семейството на целината и магданоза. Анасонът е една от най - старите известни на човечеството подправки. Използва се и за медицински цели.
В кулинарията се използват като подправка плодовете и листата му. Използват се умерено, тъй като имат силен, наситен аромат. От него се извлича сладкото и силно ароматно анасоново масло, използвано като подправка за сладкиши и напитки (мастика и анасонлийка, гръцкото узо, френските Pastis, Pernod, Rikard, испанската Ojen, италианската Anesone, арабската Arrak, мексиканската Atole). Листата се използват като подправка за някои салати.
Анасон звездовиден
Има приятен сладникав вкус и сладко-лютив аромат. Като подправка се използват сухите смлени или счукани семена на звездовидния анасон, които след преработка се превръщат в едрозърнест кафяв прах с червеникав оттенък. Продава се цял или смлян. Използва се подобно на канелата – при приготвянето на сладкарски изделия. Звездовидния анасон се използва при приготвянето на кисели, мусове, компоти, блюда от сливи, круши, ябълки, а също и за ароматизиране на водка и ликьори при промишлено производство, на грог и ром при домашни условия. Звездовидния анасон ароматизира и подобрява вкуса на сладка и конфитюри(например от вишни). Добре се съчетава със чесън, джинджифил, канела, карамфил, черен пипер, копър, магданоз, а в сладки ястия и сладкарски изделия с канела и ванилия. Трябва да се използва в малки количества – 1 г е достатъчен за една порция, а 1-2 семена са достатъчни да ароматизират 1.5 литра напитка.
Бакпулвер
Представлява бял прах и увеличава обема на тестото. Обикновено съдържанието на бакпулвер включва сода за хляб и лимонтузу в съотношение 2:1 и добавка - някакъв вид нишесте (царевично), понякога ванилия.
Бахар
Ароматът му съчетава в едно миризмите на карамфила, канелата и индийското орехче. Името му на български идва от арабската дума “бахарат”, която означава “смес от подправки”. Вкусът на бахара е леко лют, с характерни стипчиви нотки. Добре ароматизира супи, рибни и месни ястия, маринати за дивеч, риби и говеждо месо. Добър консервант е за туршии и колбаси.
Босилек
Босилекът е известен още като „царска билка“.Като билка и подправка се използва надземната част на растението, най-често стръковете в пресен вид, като се бере по време на цъфтежа, а за сушене — преди цъфтежа. В кулинарията е незаменима съставка в много ястия от италианската кухня (спагети, макарони, пица), подправка за печени говежди и птичи меса.От него се приготвя прочутия италиански сос песто. Отлично се свързва с всякакви доматени сосове. Босилекът има антисептично, противоспазматично, болкоуспокояващо, противовъзпалително и леко възбуждащо действие.
Бял пипер
Напълно узрелите, обелени и изсушени плодове на растението черен пипер. Зърната му имат кръгла форма, гладка повърхност и слабо жълтеникав до сив цвят. Белят пипер е много по-мек и лек на вкус.